Balkánská pečená makrela - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Balkánská pečená makrela
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4880 |
Ingredience
1 kg | Brambory |
4 ks | Makrela obecná |
6 ks | Nové koření celé |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 240,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Nové koření celé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Balkánská pečená makrela postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a na čtverečky nakrájíme brambory. |
2 | Vymažeme pekáč, naskládáme brambory a pokapeme je olejem. Posypeme solí a dáme péct. |
3 | Když jsou brambory téměř měkké, přidáme očištěné a omyté ryby. Poprášíme je rozdrceným novým kořením a pepřem a dáme na 20 minut ještě do trouby. |