Jednoduchý recept

Losos s dýní na šafránu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48802

Ingredience

5 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
700 g Dýně sterilovaná
800 g Losos - filety
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 g Zakysaná smetana
1 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 223kJ
5% Sacharidy 17 g
43% Tuky 32 g
32% Sodík 638 mg
76% Bílkoviny 43 g

Losos s dýní na šafránu postup přípravy receptu:

1

Dýni slijeme z nálevu a necháme v sítu dobře okapat. Nálev zachytíme do misky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.

2

Porce lososa omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.

3

V pánvi rozehřejeme lžíci másla, prudce na něm osmažíme nakrájené cibulky, pak přidáme dýni a ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme 1 decilitr nálevu z dýně, vmícháme zakysanou smetanu, opepříme, osolíme a 5 minut vaříme na mírném ohni.

4

Zapékací formu vytřeme máslem. Na dno rozložíme směs z pánve, na ni dáme plátky lososa a posypeme je zbylým máslem.

5

Formu s lososem na dýni dáme do trouby, předehřáté na 180 stupňů a pečeme 15 minut.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept