Jednoduchý recept

Hovězí steaky s dušenou petrželí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48805

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
600 g Hovězí svíčková
2 kávová lžička Hořčice
3 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Petržel kořen
1 hrst Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
0,5 dl Voda pitná
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 422kJ
4% Sacharidy 15 g
11% Tuky 8 g
13% Sodík 263 mg
71% Bílkoviny 40 g

Hovězí steaky s dušenou petrželí postup přípravy receptu:

1

Petržel oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky.

2

Jarní cibulky opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na tenká kolečka.

3

Petrželku a pažitku omyjeme a okapané nasekáme najemno.

4

Hovězí maso omyjeme, osušíme, naporcujeme na 4 steaky, které opepříme a osolíme.

5

V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmažíme na něm nakrájenou petržel, pak ji osolíme a pod pokličkou dusíme na středním ohni 10 minut. Potom k petrželi přisypeme kolečka cibulek a dalších 5 minut za stálého míchání smažíme.

6

V druhé velké pánvi rozpálíme zbylý olej a steaky na něm smažíme na větším ohni 5 minut. Během smažení je jednou obrátíme. Usmažené maso odsuneme na kraj pánve, k vypečené šťávě opatrně přilijeme trochu vody, přimícháme zakysanou smetanu, nakrájenou petrželku a pažitku, dochutíme hořčicí, pepřem a solí.

7

Steaky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou, přidáme dušenou petržel i se šťávou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept