Hovězí steaky s dušenou petrželí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steaky s dušenou petrželí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48805 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Hořčice |
600 g | Hovězí svíčková |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
0,5 dl | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 66,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 275,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hovězí svíčková, Pažitka, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steaky s dušenou petrželí postup přípravy receptu:
1 | Petržel oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Jarní cibulky opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na tenká kolečka. |
3 | Petrželku a pažitku omyjeme a okapané nasekáme najemno. |
4 | Hovězí maso omyjeme, osušíme, naporcujeme na 4 steaky, které opepříme a osolíme. |
5 | V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmažíme na něm nakrájenou petržel, pak ji osolíme a pod pokličkou dusíme na středním ohni 10 minut. Potom k petrželi přisypeme kolečka cibulek a dalších 5 minut za stálého míchání smažíme. |
6 | V druhé velké pánvi rozpálíme zbylý olej a steaky na něm smažíme na větším ohni 5 minut. Během smažení je jednou obrátíme. Usmažené maso odsuneme na kraj pánve, k vypečené šťávě opatrně přilijeme trochu vody, přimícháme zakysanou smetanu, nakrájenou petrželku a pažitku, dochutíme hořčicí, pepřem a solí. |
7 | Steaky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou, přidáme dušenou petržel i se šťávou a podáváme. |