Jednoduchý recept

Zapékaná pikantní hovězí krkovička

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 48806
Kategorie: Maso

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
250 g Zakysaná smetana
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 935kJ
2% Sacharidy 9 g
73% Tuky 55 g
10% Sodík 192 mg
77% Bílkoviny 43 g

Zapékaná pikantní hovězí krkovička postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka. Žampióny opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na tenké plátky. Rajčata omyjeme, nakrájíme najemno, semínka odstraníme. Mozzarellu nakrájíme na plátky.

2

Hovězí maso omyjeme, osušíme, rozporcujeme na 4 plátky, které mírně naklepeme. V pánvi rozpálíme olej, plátky masa na něm osmažíme z obou stran a během smažení je opepříme a osolíme.

3

V druhé pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm nakrájenou cibuli a žampióny, dochutíme tymiánem, pepřem a solí.

4

Osmažené maso rozložíme do zbytkem oleje vymazané zapékací formy, rozprostřeme na ně osmažené žampióny s cibulí, rozkrájená rajčata a plátky sýra.

5

Zapékací mísu dáme do trouby, předehřáté na 220 stupňů, s krkovičku zapékáme 5 až 10 minut.

6

Výpek po mase v pánvi zalijeme smetanou, promícháme a necháme chvíli vařit. Pak omáčku dochutíme pepřem a solí.

7

Zapečené plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou z pánve, posypeme jemně nakrájenou bazalkou a podáváme.

Poznámka

Čerstvé žampióny můžeme nahradit žampióny sterilovanými, které důkladně propláchneme ve studené vodě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept