Bagetky s humrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bagetky s humrem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48813 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bageta |
2 ks | Cibule |
500 g | Humr |
1 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 ks | Okurky nakládané |
1 ks | Paprika červená |
80 g | Salát ledový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
0,3 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 118,8mg |
Draslík | 674,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Cibule, Humr, Majonéza, Okurky nakládané, Paprika červená, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bagetky s humrem postup přípravy receptu:
1 | Z velkého chlazeného humra oddělíme ocas a klepeta a ponoříme je do vařící se vody. Zmírníme oheň, ocas ve vodě zahříváme 7 minut a klepeta 9 minut. Klepeta a ocas vyjmeme z vody, necháme vychladnout, maso vybereme a nakrájíme je na kousky. Nadrobno nakrájíme cibuli a kyselou okurku, papriku zbavíme stopky, jader a pokrájíme na kostičky. Ledový salát natrháme na malé kousky. Bagety rozřízneme podél na dvě části. |
2 | V misce smícháme majonézu s worcesterem a kečupem, zamícháme papriku, okurku a cibulku, podle chuti osolíme a směs nakonec dobře promícháme s humřím masem. |
3 | Spodní část bagetek pokryjeme salátovými listy, na ně navršíme humrový salát a přiklopíme. Každou bagetku rozpůlíme na dvě poloviny a servírujeme. |
Poznámka
Nemáme-li humra, použijeme krevety nebo raka.