Kdoulový džem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kdoulový džem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48817 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
400 g | Cukr krystal |
1 kg | Kdoule |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 197,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 40,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kdoule mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kdoulový džem postup přípravy receptu:
1 | Použijeme celé kdoule s pevnou dužinou. I s jaderníky nakrájíme na menší kousky, vložíme do vody a povaříme do změknutí. Poté prolisujeme, přidáme cukr a znovu vaříme do zhoustnutí. |
2 | Horkou marmeládu rozdělíme do skleniček a uzavřeme kolečkem pergamenu, který namočíme v roztoku kyseliny benzoové. V krátkém časovém horizontu podáváme. |
Poznámka
Připravujeme pro rychlou spotřebu.