Jednoduchý recept

Ryba zapékaná s cuketou a mrkví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48818

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Cuketa
1 ks Mrkev kořen
400 g Okoun - filety
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Rozmarýn čerstvý
20 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
2 dl Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
50 g Čočka červená

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 730kJ
10% Sacharidy 37 g
239% Tuky 179 g
37% Sodík 750 mg
92% Bílkoviny 52 g

Ryba zapékaná s cuketou a mrkví postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Cuketu omyjeme, rozpůlíme na délku a nakrájíme na kousky. Rozmarýn opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a otrháme z něj malé jehličky.

2

Do zapékací formy dále nakrájenou cuketu, česnek a cibuli, přidáme rozmarýn a čočku. Přilijeme zeleninový vývar, opepříme , osolíme a vše důkladně promícháme.

3

Zapékací mísu se zeleninovou směsí dáme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů, a pečeme 45 minut.

4

Porce okouna omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou, důkladně je opepříme a osolíme.

5

Mrkev oškrábeme, omyjeme, nastrouháme najemno, smícháme s parmezánem, dochutíme pepřem a solí.

6

Po 20 minutách pečení porce ryby položíme do zapékací mísy na zeleninu, rozprostřeme na ně nastrouhanou mrkev a vše dopečeme. V případě potřeby do mísy dolijeme trochu vývaru, aby se zelenina nepřipálila.

Poznámka

Tímto způsobem můžeme zapékat většinu známých druhů ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept