Ryba zapékaná s cuketou a mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba zapékaná s cuketou a mrkví
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 150 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48818 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Čočka červená |
1 ks | Cuketa |
1 ks | Mrkev kořen |
400 g | Okoun - filety |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
2 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 8,6mg |
Draslík | 432,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Čočka červená, Cuketa, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Okoun - filety, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba zapékaná s cuketou a mrkví postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Cuketu omyjeme, rozpůlíme na délku a nakrájíme na kousky. Rozmarýn opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a otrháme z něj malé jehličky. |
2 | Do zapékací formy dále nakrájenou cuketu, česnek a cibuli, přidáme rozmarýn a čočku. Přilijeme zeleninový vývar, opepříme , osolíme a vše důkladně promícháme. |
3 | Zapékací mísu se zeleninovou směsí dáme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů, a pečeme 45 minut. |
4 | Porce okouna omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou, důkladně je opepříme a osolíme. |
5 | Mrkev oškrábeme, omyjeme, nastrouháme najemno, smícháme s parmezánem, dochutíme pepřem a solí. |
6 | Po 20 minutách pečení porce ryby položíme do zapékací mísy na zeleninu, rozprostřeme na ně nastrouhanou mrkev a vše dopečeme. V případě potřeby do mísy dolijeme trochu vývaru, aby se zelenina nepřipálila. |
Poznámka
Tímto způsobem můžeme zapékat většinu známých druhů ryb.