Povidla z čerstvých kdoulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidla z čerstvých kdoulí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 48821 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
1,4 kg | Cukr krystal |
2 kg | Kdoule |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 269,4mg |
Vláknina | 313,3mg |
Vitamín A | 53,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krystal, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kdoule mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Povidla z čerstvých kdoulí postup přípravy receptu:
1 | Kdoule oloupeme, omyjeme, odstraníme jadřince a vložíme do kastrolu. Zalijeme dostatečným množstvím vody a udusíme doměkka. Poté prolisujeme. |
2 | Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme na kolečka nakrájený citron a svaříme na hustý sirup. Přecedíme jej a smícháme s kdoulovou kaší. Za stálého míchání opět vaříme do zhoustnutí. |
3 | Povidla ihned rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout, převážeme celofánem a uložíme na suchém a temném místě. |