Recept

Toast s pečeným vepřovým masem na zelném salátu s roketou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 48822
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
1 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Majonéza
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
0,1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Roketa
2 kávová lžička Šalvěj čerstvá
0,3 kávová lžička Sůl
150 g Vepřové maso pečené
150 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,307 kcal
Kilojoule 5 467kJ
11% Sacharidy 40 g
153% Tuky 115 g
21% Sodík 410 mg
59% Bílkoviny 33 g

Toast s pečeným vepřovým masem na zelném salátu s roketou postup přípravy receptu:

1

Z pečeného vepřového masa ukrojíme 3-4 plátky, posypeme najemno nasekanými listy šalvěje a nastrouhanou citrónovou kůrou. Maso zabalíme do potravinářské folie a dáme do ledničky na 1 hodinu odpočinout.

2

Připravíme zelný salát (coleslaw): Bílé zelí nadrobno nakrouháme, nastrouháme oloupanou mrkev a na kolečka pokrájíme cibuli. V misce smícháme majonézu se zelím, mrkví a cibulí, podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou folií a necháme asi půl hodiny rozležet.

3

Z tmavého celozrnného chleba ukrojíme silný krajíc, který po obou stranách ho opečeme.

4

Na opečený krajíc navršíme zelný salát a listy rokety, navrch položíme plátky masa, které osolíme a opepříme.

5

Toast pokapeme olivovým olejem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept