Ovocná kaše z hrušek a jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocná kaše z hrušek a jablek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48823 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 214,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krystal, Hrušky, Jablka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Ovocná kaše z hrušek a jablek postup přípravy receptu:
1 | Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme. Jablka a hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Vložíme do připraveného nálevu, rychle přivedeme k varu, zmírníme oheň a povaříme. Přilijeme štávu vymačkanou z citronu a zahříváme, až směs zesklovatí a zhoustne. Po vychladnutí podáváme. |
Poznámka
Slupky a jadřince nevyhazujeme, můžeme usušit nebo použít např. na ocet nebo vaření rosolu.