Rychlý kdoulový kompot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý kdoulový kompot
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48826 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Cukr krystal |
3 kg | Kdoule |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 494,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 100,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kdoule, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý kdoulový kompot postup přípravy receptu:
1 | Kdoule oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Krátce ponoříme do vody ochucené octem, aby nezměnily barvu. Po vyjmutí rozdělíme do sklenic. |
2 | Mezitím rozmícháme cukr ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme ovoce, sklenice zavíčkujeme a narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 35 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Sterilovat můžeme také po dobu 20 minut od bodu varu.