Těstovinový salát s uzeným pstruhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s uzeným pstruhem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 48830 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
4 ks | Fenykl sladký - hlíza |
4 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
70 g | Majonéza |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Pstruh uzený |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Těstoviny Farfalle |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 34,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 463,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Majonéza, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pstruh uzený, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s uzeným pstruhem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme očištěný, na kostičky nakrájený fenykl, nasekaný kopr, olej a 2 lžíce vody. Pod pokličkou na mírném ohni necháme fenykl změknout. |
2 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Uchováme teplé. |
3 | Měkký fenykl vyjmeme a po okapání vložíme do salátové mísy. Přisypeme uvařené těstoviny, rozdrobené plátky uzeného pstruha, vmícháme majonézu a vše zlehka promícháme. |
4 | Nakonec salát ozdobíme snítkou kopru a ihned podáváme. |