Salát z artyčoků s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z artyčoků s vejci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 48831 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
0,5 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
80 g | Majonéza |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 109g |
Vitamín A | 416,2mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,5mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Citrony, Majonéza, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z artyčoků s vejci postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté artyčoky potřeme polovinou rozkrojeného citronu a vaříme je v páře doměkka asi 20 minut. |
2 | Po vychladnutí srdíčka měkkých artyčoků rozkrojíme na čtvrtiny. |
3 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. |
4 | Artyčoky s vejci upravíme na salátovou mísu a zalijeme majonézou smíchanou s hořčicí a nasekanou petrželkou. |
5 | Salát ihned podáváme. |