Koláč s hruškami na karamelu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s hruškami na karamelu
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48836 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
1 ks | Hrušky |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Solamyl - bramborový škrob |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 97,8mg |
Draslík | 87,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Kardamom, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s hruškami na karamelu postup přípravy receptu:
1 | Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme je a vyřízneme jádřince. |
2 | V hrnci přivedeme k varu půl deci vody, rozpustíme v ní 60 gramů cukru s kardamonem a na mírném ohni cukr necháme zkaramelizovat. |
3 | Kulatou rozevírací dortovou formu vyložíme alobalem a ohřejeme v předehřáté troubě. Zkaramelizovaný cukr nalijeme do formy a rovnoměrně ho rozprostřeme. Na cukr položíme čtvrtky hrušek. |
4 | V míse smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva, zbylých 140 gramů cukru, vanilkový cukr, vejce a máslo. Směs důkladně rozmixujeme a nalijeme na hrušky do formy. |
5 | Troubu vyhřejeme na 190 stupňů a koláč v ní pečeme 1 hodinu. Pak formu vyjmeme z trouby a koláč v ní ještě dalších 30 minut až jednu hodinu necháme. Potom odstraníme okraj formy a koláč necháme ještě 10 až 15 minut chladnout. Potom ho přendáme na podnos a můžeme krájet na porce. |