Jednoduchý recept

Tuňák zapečený v kokosovém mléku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48839

Ingredience

2 ks Banány
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 dl Kokosové mléko
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
800 g Tuňák obecný
1 ks Zázvor celý
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 904kJ
8% Sacharidy 28 g
22% Tuky 16 g
7% Sodík 140 mg
86% Bílkoviny 49 g

Tuňák zapečený v kokosovém mléku postup přípravy receptu:

1

Plátky tuňáka omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a uložíme do chladu.

2

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Zázvor oloupeme a najemno nakrájíme.

3

Ve větší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a připravený česnek, cibuli i zázvor na něm krátce osmažíme.

4

Do pánve přilijeme kokosové mléko, vše promícháme a přivedeme k varu.

5

Banány oloupeme, příčně nakrájíme na kolečka a vložíme je do vařícího kokosového mléka. Směs v pánvi dochutíme šafránem, skořicí, pepřem a solí.

6

V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a porce ryby na něm osmažíme z obou stran.

7

Osmažené ryby pak dáme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou z pánve a přikryté pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů.

8

Zapečené ryby rozdělíme na porce a podáváme.

Poznámka

Kokosové mléko můžeme nahradit tak, že půl deci smetany smícháme s 5 lžícemi strouhaného kokosu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept