Tuňák zapečený v kokosovém mléku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák zapečený v kokosovém mléku
Tuňák zapečený v kokosovém mléku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48839 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Banány |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 dl | Kokosové mléko |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Šafrán |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
800 g | Tuňák obecný |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 936,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1,3mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kokosové mléko, Skořice mletá, Sůl, Tuňák obecný, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák zapečený v kokosovém mléku postup přípravy receptu:
1 | Plátky tuňáka omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a uložíme do chladu. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Zázvor oloupeme a najemno nakrájíme. |
3 | Ve větší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a připravený česnek, cibuli i zázvor na něm krátce osmažíme. |
4 | Do pánve přilijeme kokosové mléko, vše promícháme a přivedeme k varu. |
5 | Banány oloupeme, příčně nakrájíme na kolečka a vložíme je do vařícího kokosového mléka. Směs v pánvi dochutíme šafránem, skořicí, pepřem a solí. |
6 | V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a porce ryby na něm osmažíme z obou stran. |
7 | Osmažené ryby pak dáme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou z pánve a přikryté pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů. |
8 | Zapečené ryby rozdělíme na porce a podáváme. |
Poznámka
Kokosové mléko můžeme nahradit tak, že půl deci smetany smícháme s 5 lžícemi strouhaného kokosu.