Recept

Kaše z hrachu s opečenou klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 48845
Kategorie: Kaše

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
600 g Hrášek
4 ks Klobása vepřová
1 špetka Majoránka
1 ks Okurky nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 232kJ
8% Sacharidy 28 g
49% Tuky 37 g
92% Sodík 2 g
42% Bílkoviny 24 g

Kaše z hrachu s opečenou klobásou postup přípravy receptu:

1

Předem si namočíme do vody hrách. Nadrobno si pokrájíme oloupanou cibuli. Vhodíme ji na pánev, kde jsme rozpustili sádlo, poté polovinu cibule sebereme z pánve, druhou necháme na pánvi, dokud nezezlátne. Pak odebereme z plotny i ji a na zbylý tuk nasypeme na plátky nakrájenou klobásku a opečeme.

2

Namočený hrách vložíme i s vodou, v níž se máčel, do hrnce a uvaříme doměkka. Pak si připravíme tyčový mixér a hrášek jím rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme k ní utřený česnek a zpola usmaženou cibulku. Osolíme, opepříme a vložíme 1 lžíci sádla a promícháme. Přidáme ještě špetku majoránky na dochucení.

3

Hrachovou kaši servírujeme s nakládanou okurkou a posypeme dozlatova usmaženou cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept