Recept

Telecí maso na zelenině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 48846

Ingredience

400 g Brambory
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
200 g Hrachové lusky
200 g Karotka
100 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř bílý
3 špetka Sůl
800 g Telecí kýta
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 260kJ
8% Sacharidy 28 g
37% Tuky 28 g
18% Sodík 358 mg
83% Bílkoviny 47 g

Telecí maso na zelenině postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce ve slané vodě. Na tenké nudličky si pokrájíme telecí maso a lehce ho osolíme a opepříme. Mrkev pokrájíme na kousky.

2

Na pánvi rozpustíme 80 g másla, na které vhodíme mrkev, mírně osolíme a zasypeme cukrem. Jakmile začne mrkev pouštět karoten a cukr na ní začne karamelizovat, přilijeme šťávu vymačkanou z jednoho citronu a vložíme hrachové lusky.

3

Nudličky telecího masa vložíme na pánev s rozpáleným olejem a maso prudce opečeme. Pak přidáme ještě kousek másla pro zjemnění. Servírujeme společně se zeleninovou směsí a vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept