Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 48848
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

Na základ
600 g Broskve
40 g Cukr třtinový
1 dl Likér mandlový - Amaretto
40 g Máslo čerstvé
1 ks Roláda piškotová s kakaovou náplní
Na krém
40 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
20 g Maizena - kukuřičný škrob
300 ml Mléko polotučné
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
6 ks Vaječný žloutek slepičí
Na ozdobu
100 g Arašídy
40 g Cukr třtinový
30 g Cukr vanilka
20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
400 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 297kJ
12% Sacharidy 42 g
51% Tuky 38 g
3% Sodík 56 mg
18% Bílkoviny 10 g

Žloutková bomba postup přípravy receptu:

1

Mléko a smetanu smícháme v rendlíku s vanilkovým cukrem a zvolna přivedeme k varu. V jiném rendlíku ušleháme cukr, žloutky a škrob a jakmile mléko se smetanou přejde varem, nalijeme ho za stálého šlehání ke žloutkům. Pozvolna zahříváme a stále šleháme, dokud směs nezhoustne. Potom odstavíme a necháme vychladnout.

2

Na pánvi mícháme na mírném ohni třtinový cukr, dokud nezačne karamelizovat, přidáme na kostky nakrájené broskve a mícháme. Až začnou broskve zlátnout, přidáme máslo a 2 lžíce likéru Amaretto, zahříváme, dokud se likér neodpaří, odstavíme a necháme vychladnout.

3

Dno velké mísy vyložíme plátky rolády, zakapeme 3 lžícemi likéru a navršíme zkaramelizované broskve. Na ně nalijeme žloutkový krém, přikryjeme fólií a necháme v lednici minimálně 2 hodiny vychladit.

4

Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem, naneseme na žloutkový krém a dezert dáme znovu chladit.

5

Zatím na pánvi smícháme arašídy s třtinovým cukrem, zahříváme a mícháme, dokud cukr nezačne karamelizovat. Potom směs vysypeme na plech, rozložíme a necháme vychladnout. Ztuhlé arašídy rozdrtíme válečkem a posypeme povrch vychlazeného dezertu.

Poznámka

Dezert se musí 2 hodiny chladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept