Salát z uzeného jazyka s vařenými kroupami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z uzeného jazyka s vařenými kroupami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 48849 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Hořčice |
400 g | Kroupy ječné |
1 špetka | Majoránka |
50 g | Majoránka čerstvá |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Vepřový jazyk uzený |
Na salát | |
---|---|
0,5 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
8 ks | Rajčata Cherry |
1 ks | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 64,5mg |
Draslík | 516,6mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl, Citrony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kroupy ječné, Majoránka čerstvá, Pepř černý mletý, Vepřový jazyk uzený, Olej olivový, Rajčata Cherry, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z uzeného jazyka s vařenými kroupami postup přípravy receptu:
1 | Uzený jazyk si rozkrájíme na malé nudličky, kousek si ho potom necháme stranou na ozdobu. Jarní cibulku si nasekáme na kolečka a část si také necháme stranou pro ozdobení. Předem namočené kroupy si uvaříme doměkka. Česnek prolisujeme a přidáme do krup, vložíme do krup také hořčici, olej, sušenou majoránku, kterou jsme rozetřeli v prstech a pár lístků čerstvé majoránky. Ke kroupové směsi přidáme nudličky z uzeného jazyka a pokrájenou cibulku a promícháme. Nakonec osolíme a opepříme. |
2 | Na talíř vložíme listy z hlávkového salátu, na které servírujeme kupičky salátu z uzeného jazyka a krup a zakapeme šťávou z 1/2 citronu. Přidáme k salátu rozkrájená cherry rajčata. Zdobíme zbytkem uzeného jazyka a cibulky. |