Kuře na černém pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na černém pivu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4885 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
15 dkg | Anglická slanina |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
1200 g | Kuře |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 250,5mg |
Draslík | 785,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 482,5mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Kmín celý, Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na černém pivu postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a osušíme kuře. |
2 | Dáme do pekáče, osolíme a okmínujeme. |
3 | Poklademe ho nakrájenou slaninou a nakrájenou cibulí na kolečka. Podlijeme půlkou černého piva, pečeme na 220 stupňů nejméně 1 hodinu a podléváme pivem. |