Recept

Jablečné koláčky se zmrzlinou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 48856

Ingredience

Na koláčky
40 g Cukr krupice
40 g Džem meruňkový
250 g Jablka
500 g Listové těsto
20 g Máslo čerstvé
Na pyré
20 ml Citronová šťáva
100 g Cukr krupice
500 g Jablka
2 g Skořice mletá
1 dl Voda pitná
Na krém
50 g Cukr krupice
30 g Cukr vanilka
80 g Hrozinky
300 ml Mléko polotučné
100 ml Rum
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 701 kcal
Kilojoule 2 934kJ
20% Sacharidy 71 g
131% Tuky 98 g
1% Sodík 11 mg
18% Bílkoviny 10 g

Jablečné koláčky se zmrzlinou postup přípravy receptu:

1

Hrozinky smícháme s rumem, zalijeme vroucí vodou, necháme louhovat.

2

V rendlíku svaříme mléko se smetanou a vanilkovým cukrem. V jiném rendlíku vyšleháme žloutky s cukrem a zalijeme převařeným mlékem se smetanou, za stálého šlehání metlou povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout, do vychladlého krému vmícháme scezené a okapané hrozinky, krém nalijeme do plastové nádoby a dáme na několik hodin zmrazit.

3

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájená na malé kousky dáme s ostatními surovinami na pyré vařit. Dusíme 10 minut doměkka, ještě teplé rozmixujeme ručním mixérem. Ostatní jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a půlky nakrájíme na tenké plátky.

4

Z listového těsta vyválíme 1 cm silný plát, vykrájíme kolečka asi 10 cm v průměru a rozložíme na plech vystlaný pečícím papírem. Kolečka potřeme jablečným pyré, okraje necháme nenamazané. Poklademe plátky jablek, pokapeme máslem a posypeme cukrem. Pečeme 5 minut ve středně vyhřáté troubě, potom vyjmeme, zakryjeme pečícím papírem potřeným máslem, přiklopíme druhým plechem a rychlým pohybem otočíme. Pečeme dalších 15 minut dozlatova. Upečené koláčky

5

rozložíme na talíře jablečnou vrstvou nahoru, potřeme meruňkovým džemem a podáváme ještě teplé s kopečkem zmrzlého žloutkového krému.

Poznámka

Žloutkový krém se musí nejlépe přes noc nechat zmrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept