Jednoduchý recept

Zapékaná zelenina s těstovinami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48858
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Pesto
300 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
400 g Těstoviny Penne
600 g Zeleninová směs francouzská - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 910 kcal
Kilojoule 3 806kJ
24% Sacharidy 85 g
66% Tuky 50 g
23% Sodík 459 mg
52% Bílkoviny 29 g

Zapékaná zelenina s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařené scedíme, propláchneme v sítu studenou vodou. Sýr nastrouháme najemno.

2

V pánvi rozehřejeme olej a 5 minut na něm smažíme zeleninu. Potom k ní přidáme pesto, opepříme, osolíme a důkladně vše zamícháme.

3

Zapékací formu vymažeme, dáme do ní zeleninu a těstoviny, přidáme 1/2 nastrouhaného sýra, přilijeme smetanu a vše důkladně promícháme. Nahoru poté ještě nasypeme zbylý nastrouhaný sýr a máslo.

4

Zapékací formu vložíme do trouby, předehřáté na 200°C. Těstoviny se zeleninou necháme zapékat 15 minut, potom je rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept