Jednoduchý recept

Pórkové karbanátky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48859
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory
300 g Brokolice
2 kávová lžička Hořčice
250 g Hovězí maso mleté
0,2 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
2 ks Pórek
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso mleté
1,5 l Voda pitná
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 340kJ
16% Sacharidy 57 g
28% Tuky 21 g
13% Sodík 265 mg
67% Bílkoviny 38 g

Pórkové karbanátky postup přípravy receptu:

1

Do vlažné vody na 10 minut namočíme housku.

2

Pórky opláchneme pod studenou vodou, necháme je okapat a nakrájíme je najemno. Petrželku omyjeme a také najemno nasekáme.

3

Housku vymačkáme a v míse smícháme s mletým masem, nakrájeným pórkem a petrželkou, vajíčkem a hořčicí. Směe dochutíme mletou paprikou, pepřem a solí a uděláme z ní 8 karbanátků.

4

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Brokolici rozebereme na růžičky a omyjeme. Brambory a brokolicí dáme do hrce s vařící osolenou vodou a vaříme je pod pokličkou 15 minut doměkka. Pak vodu slijeme, brambory a brokolici rozmačkáme, přilijeme k nim teplé mléko a kaši dochutíme pepřem a solí.

5

V pánvi rozehřejeme olej a připravené karbanátky na něm ze všech stran usmažíme.

6

Usmažené karbanátky podáváme s kaší z brambor a brokolice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept