Pórkové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkové karbanátky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48859 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
300 g | Brokolice |
2 kávová lžička | Hořčice |
250 g | Hovězí maso mleté |
0,2 dl | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
2 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso mleté |
1,5 l | Voda pitná |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 206,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 277,4mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 106,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí maso mleté, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Hořčice, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Do vlažné vody na 10 minut namočíme housku. |
2 | Pórky opláchneme pod studenou vodou, necháme je okapat a nakrájíme je najemno. Petrželku omyjeme a také najemno nasekáme. |
3 | Housku vymačkáme a v míse smícháme s mletým masem, nakrájeným pórkem a petrželkou, vajíčkem a hořčicí. Směe dochutíme mletou paprikou, pepřem a solí a uděláme z ní 8 karbanátků. |
4 | Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Brokolici rozebereme na růžičky a omyjeme. Brambory a brokolicí dáme do hrce s vařící osolenou vodou a vaříme je pod pokličkou 15 minut doměkka. Pak vodu slijeme, brambory a brokolici rozmačkáme, přilijeme k nim teplé mléko a kaši dochutíme pepřem a solí. |
5 | V pánvi rozehřejeme olej a připravené karbanátky na něm ze všech stran usmažíme. |
6 | Usmažené karbanátky podáváme s kaší z brambor a brokolice. |