Recept

Zapékané dršťky na černém pivě s uzeným

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 205 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 175 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48863
Kategorie: Maso

Ingredience

Vařené maso
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
3 ks Nové koření celé
6 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
1,5 kg Vepřové koleno uzené
2 l Voda pitná
Zapékané dršťky
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 kg Dršťky vařené
0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
2 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Čedar
2 dl Vývar z uzeného masa
2 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 851 kcal
Kilojoule 3 559kJ
2% Sacharidy 9 g
82% Tuky 62 g
33% Sodík 662 mg
95% Bílkoviny 54 g

Zapékané dršťky na černém pivě s uzeným postup přípravy receptu:

1

Uzené maso, nejlépe uzené koleno omyjeme a vložíme do hrnce s 2 litry vody, bobkovým listem, solí, novým kořením, černým pepřem a celou oloupanou cibulí. Koleno uvaříme doměkka. Vaříme ho pomalu přibližně 90-120 minut.

2

Uvařené koleno vyjmeme z vývaru, který si odložíme. Maso nakrájíme na kousky o něco menší než je sousto.

3

Vařené dršťky nakrájíme na proužky dlouhé 3-4 cm, široké 1 cm. Očistíme a drobně pokrájíme cibuli, oloupaný česnek prolisujeme.

4

V hrnci si rozpálíme vepřové sádlo, na něm zpěníme cibule s česnekem dozlatova, přidáme mletý zázvor, kmín, majoránku, pálivou papriku, poprášíme moukou a za stálého míchání krátce osmažíme. Přilijeme vývar z uzeného kolena (2 dl), černé pivo a necháme přejít varem. Doložíme dršťky, uzené maso, znovu promícháme, dochutíme solí a vše dusíme pod pokličkou 30 minut doměkka. Směs přeložíme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 220°C přibližně na 20 minut.

5

Zapečené dršťky servírujeme horké.

Poznámka

K dršťkám s uzeným nejvíce podáváme houskový nebo vídeňský knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept