Zapékané dršťky na černém pivě s uzeným - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané dršťky na černém pivě s uzeným
Zapékané dršťky na černém pivě s uzeným
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 175 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48863 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Vařené maso | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
3 ks | Nové koření celé |
6 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 kg | Vepřové koleno uzené |
2 l | Voda pitná |
Zapékané dršťky | |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kg | Dršťky vařené |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
2 dl | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
2 dl | Vývar z uzeného masa |
2 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 325,6mg |
Draslík | 151,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 266,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cibule, Dršťky vařené, Kmín drcený, Majoránka, Sůl, Sýr Čedar, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové koleno uzené, Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá, Pivo tmavé 12% 4,0% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené, Vývar z uzeného masa nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané dršťky na černém pivě s uzeným postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso, nejlépe uzené koleno omyjeme a vložíme do hrnce s 2 litry vody, bobkovým listem, solí, novým kořením, černým pepřem a celou oloupanou cibulí. Koleno uvaříme doměkka. Vaříme ho pomalu přibližně 90-120 minut. |
2 | Uvařené koleno vyjmeme z vývaru, který si odložíme. Maso nakrájíme na kousky o něco menší než je sousto. |
3 | Vařené dršťky nakrájíme na proužky dlouhé 3-4 cm, široké 1 cm. Očistíme a drobně pokrájíme cibuli, oloupaný česnek prolisujeme. |
4 | V hrnci si rozpálíme vepřové sádlo, na něm zpěníme cibule s česnekem dozlatova, přidáme mletý zázvor, kmín, majoránku, pálivou papriku, poprášíme moukou a za stálého míchání krátce osmažíme. Přilijeme vývar z uzeného kolena (2 dl), černé pivo a necháme přejít varem. Doložíme dršťky, uzené maso, znovu promícháme, dochutíme solí a vše dusíme pod pokličkou 30 minut doměkka. Směs přeložíme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 220°C přibližně na 20 minut. |
5 | Zapečené dršťky servírujeme horké. |
Poznámka
K dršťkám s uzeným nejvíce podáváme houskový nebo vídeňský knedlík.