Jednoduchý recept

Polévka s kapustou a jehněčím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48865

Ingredience

125 g Brambory
1 ks Cibule
6 dl Hovězí vývar základní
250 g Jehněčí kýta
75 g Jogurt bílý
1 ks Kapusta hlávková
1 polévková lžíce Kari koření
1 kávová lžička Nové koření mleté
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 809kJ
19% Sacharidy 68 g
36% Tuky 27 g
51% Sodík 1 g
88% Bílkoviny 50 g

Polévka s kapustou a jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Česnek a cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Kapustu omyjeme a odřízneme z ní tuhý střed, odstraníme vnější listy a vnitřní světlé listy nakrájíme. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

2

Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

3

V hrnci rozehřejeme olej, kousky masa na něm prudce ze všech stran osmažíme, a poté je z pánve vyndáme.

4

Ve výpeku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, potom přidáme kapustu s bramborami a vše za stálého míchání osmažíme.

5

K osmažené zelenině v pánvi přimícháme kari koření a maso, přilijeme vývar a dochutíme novým kořením, pepřem a solí. Polévku vaříme na středním ohni 30 minut, během vaření občas zamícháme.

6

Po 30 minutách do polévky přimícháme jogurt, znovu ji dochutíme, promícháme a necháme prohřát.

7

Na porce na talířích dáme 1 lžíci jogurtu, poprášíme mletým kari kořením a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept