Polévka s kapustou a jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s kapustou a jehněčím masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48865 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
125 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
6 dl | Hovězí vývar základní |
250 g | Jehněčí kýta |
75 g | Jogurt bílý |
1 ks | Kapusta hlávková |
1 polévková lžíce | Kari koření |
1 kávová lžička | Nové koření mleté |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 87,4mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 613,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Jehněčí kýta, Jogurt bílý, Kapusta hlávková, Kari koření, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s kapustou a jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Česnek a cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Kapustu omyjeme a odřízneme z ní tuhý střed, odstraníme vnější listy a vnitřní světlé listy nakrájíme. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. |
2 | Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. |
3 | V hrnci rozehřejeme olej, kousky masa na něm prudce ze všech stran osmažíme, a poté je z pánve vyndáme. |
4 | Ve výpeku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, potom přidáme kapustu s bramborami a vše za stálého míchání osmažíme. |
5 | K osmažené zelenině v pánvi přimícháme kari koření a maso, přilijeme vývar a dochutíme novým kořením, pepřem a solí. Polévku vaříme na středním ohni 30 minut, během vaření občas zamícháme. |
6 | Po 30 minutách do polévky přimícháme jogurt, znovu ji dochutíme, promícháme a necháme prohřát. |
7 | Na porce na talířích dáme 1 lžíci jogurtu, poprášíme mletým kari kořením a podáváme. |