Recept

Pizza z listového těsta s cherry rajčaty a špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 48866

Ingredience

15 ks Ančovička - filety
250 g Baby špenát
250 g Listové těsto
1 polévková lžíce Mascarpone
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
10 ks Olivy černé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
12 ks Rajčata
100 g Sýr Gorgonzola
55 g Sýr Parmezán
100 g Sýr kozí
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,222 kcal
Kilojoule 5 115kJ
16% Sacharidy 59 g
95% Tuky 71 g
216% Sodík 4 g
111% Bílkoviny 62 g

Pizza z listového těsta s cherry rajčaty a špenátem postup přípravy receptu:

1

Přepůlíme cherry rajčata a vypeckované černé olivy, na kostky pokrájíme sýr dolcelatte (druh gorgonzoly) a kozí sýr, nastrouháme si parmezán a 1/2 lžičky muškátového oříšku a otrháme lístky z 1 snítky tymiánu.

2

Z hotového chlazeného listového těsta na pomoučeném válu vyválíme a vytvarujeme obdélník o rozměrech 15x25 cm (můžeme použít i prodávané hotové obdélníky). Hotový plát těsta dáme vychladit na 5 minut do chladničky, potom ho po obvodu asi 1 cm od okraje nařízneme a přeneseme na pečící papír na plechu. Naříznuté okraje přizvedneme a vytvoříme z nich ohrádku.

3

Omytý a osušený listový špenát dáme na rozehřáté máslo v rendlíku, osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem a necháme ohřívat. Když špenát ovadne, tak ho přecedíme, osušíme na papírových ubrouscích a dáme vychladit do ledničky. Potom z něho v ubrousku vymačkáme zbývající tekutinu, nadrobno ho nasekáme a přesypeme do misky. Špenát v ní promícháme s polovinou nastrouhaného parmezánu a se sýrem mascarpone, podle chuti přisolíme a připepříme a směs rozprostřeme na listové těsto. Okraje ponecháme volné a potřeme je rozšlehaným žloutkem.

4

Na špenát rozložíme rozpůlená rajčata a olivy, řezy z ančoviček a kostky kozího sýru a sýru dolcelatte. Vše posypeme druhou polovinou sýru parmezán, ozdobíme tymiánem a opepříme.

5

Plech vložíme do trouby předehřáté na 180°C a necháme péci asi 25 minut, upečenou pizzu potom rozdělíme na talíře a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept