Penne s omáčkou z koktejlových rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s omáčkou z koktejlových rajčat
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 48867 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kg | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 55,5mg |
Draslík | 785,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 372,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s omáčkou z koktejlových rajčat postup přípravy receptu:
1 | Na půlky pokrájíme koktejlová rajčata, prolisujeme oloupaný česnek, otrháme lístky ze svazečku bazalky, 120 g sýru parmezán najemno nastrouháme a 30 g ho nakrouháme na hrubé hoblinky. |
2 | Ve větším hrnci rozehřejeme 1/2 másla, na něm dožluta opečeme česnek, potom přidáme rajčata, osolíme a necháme 15 minut dusit. Přidáme 2/3 bazalkových lístků, odstavíme z ohně a uložíme do tepla. |
3 | Penne uvaříme al dente, scedíme, promícháme se zbývajícím máslem a strouhaným parmezánem a podle chuti osolíme a opepříme. Směs penne se sýrem potom vmícháme do rozdušených rajčat a rozdělíme do misek. |
4 | Servírujeme ozdobené parmezánovými hoblinkami a bazalkovými lístky. |