Vepřová kýta na pivě s libečkovými brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta na pivě s libečkovými brambory
Vepřová kýta na pivě s libečkovými brambory
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48868 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
7 polévková lžíce | Kečup |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
300 g | Pórek |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 ks | Šalotka |
2 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová kýta |
Libečkové brambory | |
---|---|
600 g | Brambory |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Libeček |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 137,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Sádlo škvařené, Šalotka, Sůl, Vepřová kýta, Brambory, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Pivo světlé 12% 4,5% obj., Pórek, Libeček, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta na pivě s libečkovými brambory postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očistíme a omyjeme šalotku, pórek a česnek. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, šalotku pokrájíme na kostičky a česnek na tenké plátky. |
2 | Očistíme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 1 l vody, solí, kmínem a vaříme asi 20 minut doměkka. |
3 | V hrnci si rozpálíme 3 lžíce sádla, přidáme maso a restujeme 2 minuty z každé strany dozlatova. Poté přidáme cibuli s česnekem, promícháme a restujeme další 2 minuty. Přimícháme kečup, pivo a pod pokličkou dusíme 15 minut, přidáme pórek a dusíme dalších 5-7 minut. Když je maso měkké, dochutíme směs solí, pepřem a cukrem. |
4 | Omyjeme libeček a drobně ho pokrájíme. |
5 | K uvařeným a scezeným horkým bramborům přidáme 2 lžíce másla, libeček, promícháme a na talíře rozdělíme porce brambor, masa s pórkem, maso polijeme výpekem a ihned servírujeme. |