Recept

Vepřová kýta na pivě s libečkovými brambory

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48868
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 kávová lžička Cukr krupice
7 polévková lžíce Kečup
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 12% 4,5% obj.
300 g Pórek
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 ks Šalotka
2 kávová lžička Sůl
750 g Vepřová kýta
Libečkové brambory
600 g Brambory
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Libeček
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 078kJ
15% Sacharidy 55 g
50% Tuky 37 g
46% Sodík 912 mg
78% Bílkoviny 44 g

Vepřová kýta na pivě s libečkovými brambory postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očistíme a omyjeme šalotku, pórek a česnek. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, šalotku pokrájíme na kostičky a česnek na tenké plátky.

2

Očistíme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 1 l vody, solí, kmínem a vaříme asi 20 minut doměkka.

3

V hrnci si rozpálíme 3 lžíce sádla, přidáme maso a restujeme 2 minuty z každé strany dozlatova. Poté přidáme cibuli s česnekem, promícháme a restujeme další 2 minuty. Přimícháme kečup, pivo a pod pokličkou dusíme 15 minut, přidáme pórek a dusíme dalších 5-7 minut. Když je maso měkké, dochutíme směs solí, pepřem a cukrem.

4

Omyjeme libeček a drobně ho pokrájíme.

5

K uvařeným a scezeným horkým bramborům přidáme 2 lžíce másla, libeček, promícháme a na talíře rozdělíme porce brambor, masa s pórkem, maso polijeme výpekem a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept