Kompot z čerstvých jeřabin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot z čerstvých jeřabin
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48870 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
500 g | Cukr krystal |
3 kg | Jeřabiny čerstvé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jeřabiny čerstvé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kompot z čerstvých jeřabin postup přípravy receptu:
1 | Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Použijeme nepřezrálé jeřabiny, očistíme je, otrháme a spaříme vroucí vodou. Poté prolisujeme studenou vodou a zalijeme cukrovým nálevem. Odložíme a necháme proslazovat do druhého dne. |
2 | Jeřabiny vyjmeme, rozdělíme do sklenic, zalijeme cukrovým nálevem, který předtím znovu provaříme. Sklenice uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na odležení - do druhého dne.