Jednoduchý recept

Svíčková hovězí pečeně na víně se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48873
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 krajíc Chléb konzumní
2 ks Cibule
1 kg Hovězí kýta
0,5 kávová lžička Hřebíček
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Nové koření celé
1 dl Ocet vinný
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Tuk
0,5 l Víno červené
2 dl Voda pitná
3 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 827 kcal
Kilojoule 3 462kJ
6% Sacharidy 22 g
61% Tuky 46 g
20% Sodík 392 mg
98% Bílkoviny 55 g

Svíčková hovězí pečeně na víně se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, mrkev a petržel oškrábeme a omyjeme, zeleninu pak nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci přivedeme k varu víno smíchané s octem, přisypeme zeleninu, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a hřebíček, vše promícháme a necháme 5 minut vařit. Uvařené dáme vychladnout, směsí zalijeme maso a marinujeme ho přikryté v chladu alespoň 24 hodin.

3

Maso a zeleninu vyjmeme z marinády. Maso osušíme, opepříme a osolíme, zeleninu necháme v sítu okapat.

4

V pekáči rozehřejeme tuk a maso na něm ze všech stran důkladně osmažíme. K masu přidáme okapanou zeleninu, krátce ji necháme s masem smažit a zalijeme 1/2 marinády. Maso se zeleninou dusíme přikryté 2 hodiny v troubě, předehřáté na 200°C. Směs zeleniny občas promícháme, podle potřeby přiléváme marinádu nebo vodu. Po 1 hodině dušení přimícháme rozdrobený chléb.

5

Měkké maso vyjmeme a uložíme do tepla. Omáčku důkladně propasírujeme přes síto, vmícháme do ní smetanu, dochutíme a necháme ji přejít varem.

6

Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, ale třeba i vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept