Jemné kávové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemné kávové řezy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48877 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
50 g | Cukr moučkový |
50 ml | Káva Espresso |
5 g | Káva zrnková |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Poleva čokoládová |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 122,6mg |
Draslík | 47,9mg |
Vláknina | 225,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Káva Espresso, Poleva čokoládová, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Káva zrnková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jemné kávové řezy postup přípravy receptu:
1 | Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme je do kávy a v hrnci na mírném ohni ji za stálého míchání necháme rozpustit. |
2 | Lžíci směsi kávy s čokoládou utřeme v míse s máslem, cukrem a žloutkem, pak přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme na 15 minut do chladničky. |
3 | Zbylou kávovou směs přikryjeme. Uleželé těsto rozválíme na 3 cm silný plát. Z něj pak vykrajujeme malé obdélníky. |
4 | Na plech dáme pečící papír, na něj naskládáme vykrájené obdélníky těsta a pečeme je přibližně 10 minut v troubě, předehřáté na 180°C. Upečené i s papírem stáhneme z plechu a necháme je vychladnout. |
5 | Kávu s čokoládou promícháme a vždy 2 obdélníky těsta směsí slepíme k sobě. Slepené skládáme těsně vedle sebe na pečící papír. |
6 | Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu a řezy jí podle své fantazie ozdobíme. Uprostřed každého uděláme z polevy větší kapku, do které přilepíme zrnko kávy. |
7 | Hotové řezy uložíme alespoň na 30 minut do chladna a teprve pak je servírujeme. |
Poznámka
Místo obdélníků můžeme z těsta vykrajovat i jiné tvary - kolečka, čtverce, trojúhelníky... Pro zvýšení kávové chuti můžeme do směsi kávy a čokolády přidat i 1 lžíci kávového likéru.