Šumavské bramborové knedlíky plněné škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šumavské bramborové knedlíky plněné škvarky
Šumavské bramborové knedlíky plněné škvarky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48883 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
350 g | Zelí kysané |
K uvaření knedlíků | |
---|---|
1 kávová lžička | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Škvarková náplň | |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
3 špetka | Sůl |
200 g | Vepřové škvarky |
Těsto | |
800 g | Brambory |
1 kávová lžička | Majoránka |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 129,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Zelí kysané, Sůl, Voda pitná, Cibule, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Brambory, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vepřové škvarky, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šumavské bramborové knedlíky plněné škvarky postup přípravy receptu:
1 | Očistíme 3 cibule, které drobně pokrájíme. V pánvi na 1 lžičce sádla 1 cibuli zpěníme, přidáme k ní nadrobno pokrájené škvarky, dochutíme je solí a krátce orestujeme. Přimícháme strouhanku a odstavíme z plotny, směs dáme do misky, pánev očistíme a dáme do ní máslo. Když je správně rozehřáté, dáme na něj 2 drobně pokrájené cibule a osmažíme je. |
2 | Omyté brambory vložíme do 1 l vody a uvaříme je ve slupce. Vaříme je 20-25 minut. Uvařené brambory slijeme, necháme vychladnout, potom je oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim sůl, hrubou mouku, vejce, rozpuštěné vlahé sádlo a majoránku. Bramborovou směs dobře promícháme, dáme na pomoučený vál a rukama těsto uhněteme. Podle potřeby, pokud by těsto bylo řidší, přidáme mouku. Těsto vyválíme na placku o síle 1 cm. Těsto rozkrájíme na čtverce, na každý čtverec klademe lžičkou škvarkovou nádivku. Utvoříme malé kulaté knedlíky. |
3 | Ve větším hrnci přivedeme k varu 2.5 l vody s 1 lžičkou soli. Knedlíky opatrně vkládáme do vroucí vody a pomalu je vaříme 10-12 minut. Občas je promícháme, aby se nám nepřilepily ke dnu. |
4 | Uvařené knedlíky vyjmeme sítem, rozdělíme je na talíře, posypeme osmaženou cibulí a podáváme horké s kysaným zelím. |