Tuňáková paštika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňáková paštika
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48888 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 hrst | Petržel kudrnka |
450 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tuňák v oleji |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 122,6mg |
Draslík | 524,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tuňák v oleji, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňáková paštika postup přípravy receptu:
1 | V míse z mouky, bílého vína, 4 lžic oleje, másla, trochy cukru a soli zpracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladničky. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Sterilovaná rajčata rozmačkáme. Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme najemno. Tuňáka slijeme z nálevu a necháme v sítu okapat. Žloutky v misce rozšleháme s trochou vody. |
3 | V pánvi rozehřejeme zbylý olej, nakrájený česnek s cibulí na něm krátce osmažíme, pak přidáme rozmačkaná rajčata a směs dochutíme citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí. Vše promícháme a 10 minut vaříme na středním ohni. Poté přimícháme okapaného tuňáka a nakrájenou petrželku. |
4 | Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme placku. Jednu vložíme na dno vymazané zapékací formy a vytvarujeme okraj, vysoký alespoň 2 cm. Na těsto rozložíme připravenou náplň a zakryjeme ji druhou plackou těsta. Okraje obou placek pevně spojíme a těsto potřeme rozšlehanými žloutky. |
5 | Zapékací formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200°C a paštiku pečeme přibližně 30 minut. |
6 | Upečenou necháme vychladnout, potom ji vyjmeme z formy a můžeme servírovat. |