Jednoduchý recept

Tuňáková paštika

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 48888
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
2 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
400 g Mouka pšeničná hladká
6 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Petržel kudrnka
450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
400 g Tuňák v oleji
1 ks Vaječný žloutek slepičí
4 polévková lžíce Víno bílé
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 708 kcal
Kilojoule 2 961kJ
24% Sacharidy 87 g
27% Tuky 21 g
14% Sodík 276 mg
76% Bílkoviny 43 g

Tuňáková paštika postup přípravy receptu:

1

V míse z mouky, bílého vína, 4 lžic oleje, másla, trochy cukru a soli zpracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladničky.

2

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Sterilovaná rajčata rozmačkáme. Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme najemno. Tuňáka slijeme z nálevu a necháme v sítu okapat. Žloutky v misce rozšleháme s trochou vody.

3

V pánvi rozehřejeme zbylý olej, nakrájený česnek s cibulí na něm krátce osmažíme, pak přidáme rozmačkaná rajčata a směs dochutíme citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí. Vše promícháme a 10 minut vaříme na středním ohni. Poté přimícháme okapaného tuňáka a nakrájenou petrželku.

4

Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme placku. Jednu vložíme na dno vymazané zapékací formy a vytvarujeme okraj, vysoký alespoň 2 cm. Na těsto rozložíme připravenou náplň a zakryjeme ji druhou plackou těsta. Okraje obou placek pevně spojíme a těsto potřeme rozšlehanými žloutky.

5

Zapékací formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200°C a paštiku pečeme přibližně 30 minut.

6

Upečenou necháme vychladnout, potom ji vyjmeme z formy a můžeme servírovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept