Pikantní jehněčí kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní jehněčí kotlety
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48889 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
4 ks | Jehněčí kotlety |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Rozmarýn čerstvý |
1 hrst | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 390,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Jehněčí kotlety, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní jehněčí kotlety postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kotlety omyjeme studenou vodou a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rozmarýn a šalvěj opláchneme studenou vodou, okapané najemno nasekáme. Citron omyjeme, kůru odřízneme a nakrájíme na malé nudličky, šťávu vymačkáme. |
2 | V míse smícháme olej, prolisovaný česnek, nakrájenou šajvěj a rozmarýn, citronovou kůru a šťávu. Marinádu dochutíme pepřem, jehněčí kotlety jí důkladně potřeme a necháme je alespoň 1 hodinu uležet. |
3 | Marinované kotlety grilujeme na rozpáleném grilu přibližně 10 minut z každé strany. Grilované měkké kotlety posolíme a podáváme. |