Marinovaný tuňák se salátem z fazolových lusků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný tuňák se salátem z fazolových lusků
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4889 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Citrony |
200 g | Fazolové lusky zelené |
50 g | Mandle |
80 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
480 g | Tuňák obecný |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 45,6mg |
Draslík | 604,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,9mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Fazolové lusky zelené, Mandle, Sůl, Tuňák obecný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný tuňák se salátem z fazolových lusků postup přípravy receptu:
1 | Ze dvou citronu vylisujeme šťávu, z jednoho nakrájíme kůru nadrobno. |
2 | Tuňáka nakrájíme na větší kostky a smícháme s citronovou šťávou i kůrou ze 3 citronů. Ochutíme solí a necháme v lednici asi hodinu marinovat. |
3 | Mezitím nakrájíme našikmo fazolové lusky a uvaříme v osolené vodě. Slijeme, ochutíme polovinou oleje a šťávou vylisovanou ze zbylého citronu. |
4 | Mandlové lupínky krátce orestujeme na teflonové pánvi. |
5 | Tuňáka vyjmeme z marinády, ochutíme zbylým olejem, podáváme na fazolových luscích. Posypeme mandlovými lupínky. |
Poznámka
Použijeme čerstvého tuňáka.