Jednoduchý recept

Marinovaný tuňák se salátem z fazolových lusků

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4889
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 ks Citrony
200 g Fazolové lusky zelené
50 g Mandle
80 ml Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
480 g Tuňák obecný
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 888kJ
4% Sacharidy 14 g
43% Tuky 32 g
13% Sodík 256 mg
58% Bílkoviny 32 g

Marinovaný tuňák se salátem z fazolových lusků postup přípravy receptu:

1

Ze dvou citronu vylisujeme šťávu, z jednoho nakrájíme kůru nadrobno.

2

Tuňáka nakrájíme na větší kostky a smícháme s citronovou šťávou i kůrou ze 3 citronů. Ochutíme solí a necháme v lednici asi hodinu marinovat.

3

Mezitím nakrájíme našikmo fazolové lusky a uvaříme v osolené vodě. Slijeme, ochutíme polovinou oleje a šťávou vylisovanou ze zbylého citronu.

4

Mandlové lupínky krátce orestujeme na teflonové pánvi.

5

Tuňáka vyjmeme z marinády, ochutíme zbylým olejem, podáváme na fazolových luscích. Posypeme mandlovými lupínky.

Poznámka

Použijeme čerstvého tuňáka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept