Jednoduchý recept

Jehněčí kýta pečená na zelenině

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 48890
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Brambory
1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule červená
1 kávová lžička Citronová šťáva
0,5 kg Jehněčí kýta
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 hrst Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 608kJ
5% Sacharidy 19 g
30% Tuky 23 g
8% Sodík 165 mg
47% Bílkoviny 26 g

Jehněčí kýta pečená na zelenině postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na 8 dílů. Celer omyjeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

2

Všechnu zeleninu vložíme do žáruvzdorné zapékací mísy, opepříme, osolíme a důkladně promícháme.

3

Petrželku a tymián opláchneme studenou vodou a okapané najemno nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu a nakrájené bylinky.

4

Jehněčí kýtu vcelku omyjeme a osušíme, opepříme, osolíme, potřeme ochuceným olejem a rozložíme na zeleninu v zapékací míse.

5

Maso na zelenině pečeme přibližně 1 hodinu v troubě, předehřáté na 180°C, v polovině pečení ho obrátíme. V případě potřeby přilijeme do mísy vodu.

6

Upečené maso necháme 10 minut odpočinout, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept