Pečené brambory s cibulí a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory s cibulí a rajčaty
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 48891 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
700 g | Brambory |
450 g | Cibule |
6 g | Jalovec |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
450 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory s cibulí a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Soudková rajčata spaříme ve vroucí vodě, nařízneme slupku a oloupeme. Na tenká kolečka pokrájíme oloupanou cibuli, oloupané brambory a rajčata, rozdrtíme jalovcové kuličky (6 ks) a otrháme lístky ze 2 snítek tymiánu. |
2 | Kolečka cibule opékáme na 2 lžících olivového oleje, když začne karamelizovat, odstavíme ji. V míse promícháme plátky brambor se zbývajícím olejem, jalovcem, tymiánem, solí a pepřem. Do máslem vytřené zapékací mísy urovnáme vrstvu zčásti ochucených brambor, na ni část cibule a potom část rajčat. Ve stejném pořadí vrstvy opakujeme, až suroviny spotřebujeme a vrstvou brambor končíme. Dovnitř ještě zastrčíme bobkový list. Pokapeme vodou a dáme péci do trouby předehřáté na 170°C. Pečeme zhruba 1 hodinu, až jsou brambory na povrchu zlaté a křupavé a uvnitř měkké. |
3 | Rozdělíme na talíře a servírujeme. |