Recept

Pikantní jihoafrické bobotie

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 48893
Kategorie: Maso

Ingredience

1 špetka Chilli paprička
1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
2 ks Cibule
20 ml Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hrozinky
500 g Jehněčí maso
1 špetka Kari koření
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 582kJ
6% Sacharidy 20 g
25% Tuky 18 g
9% Sodík 183 mg
35% Bílkoviny 19 g

Pikantní jihoafrické bobotie postup přípravy receptu:

1

Do mísy nalijeme 200 ml mléka a necháme v něm rozmočit krajíc chleba. Rozpálíme olej na pánvi a nadrobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca 5 minut.

2

Z rozmočeného krajíce vymačkáme přebytečné mléko a kousky přidáme do pánve s masem a 3 minuty smažíme. Poté přidáme sůl, pepř, chilli, kari a rozinky dle vlastní chuti. Přidáme ještě citronovou šťávu a vše přendáme do zapékací mísy.

3

Stranou si v misce smícháme zbylé mléko a vejce. Pořádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení.

4

Obsah zapékací mísy opět zamícháme a přelijeme vaječnou směsí, kterou jsme si právě vytvořili. Na závěr už jen dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C na 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept