Jednoduchý recept

Hovězí pečeně s houbami a jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 48897
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
20 g Houby sušené
1 kg Hovězí maso zadní
2 ks Jablka
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
0,5 l Šťáva jablečná 100%
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 569 kcal
Kilojoule 2 380kJ
10% Sacharidy 37 g
30% Tuky 22 g
10% Sodík 208 mg
102% Bílkoviny 57 g

Hovězí pečeně s houbami a jablky postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.

2

Maso omyjeme, osušíme a prudce osmahneme ze všech stran ve velké pánvi na rozpáleném tuku. Potom k masu přisypeme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Maso opepříme a osolíme, do pánve přilijeme 1,5 dl jablečné šťávy a dusíme přikryté pokličkou 60-90 minut. Podle potřeby přiléváme jablečnou šťávu, maso občas přelijeme výpekem.

3

Houby namočíme na 10 minut do vlažné vody, pak je vymačkáme a necháme okapat. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme z nich semínka a dužninu nakrájíme na kousky.

4

Jablka oloupeme, rozkrájíme na dílky a vykrojíme z nich jádřince.

5

Po 1 hodině dušení k masu přidáme nakrájená rajčata, houby a jablka, dochutíme pepřem a solí a dusíme ještě 15 minut. Poté omáčku znovu dochutíme a zjemníme přimícháním smetany.

6

Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept