Hovězí pečeně s houbami a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně s houbami a jablky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48897 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
20 g | Houby sušené |
1 kg | Hovězí maso zadní |
2 ks | Jablka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 l | Šťáva jablečná 100% |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 157,1mg |
Draslík | 519,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Rajčata, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně s houbami a jablky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. |
2 | Maso omyjeme, osušíme a prudce osmahneme ze všech stran ve velké pánvi na rozpáleném tuku. Potom k masu přisypeme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Maso opepříme a osolíme, do pánve přilijeme 1,5 dl jablečné šťávy a dusíme přikryté pokličkou 60-90 minut. Podle potřeby přiléváme jablečnou šťávu, maso občas přelijeme výpekem. |
3 | Houby namočíme na 10 minut do vlažné vody, pak je vymačkáme a necháme okapat. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme z nich semínka a dužninu nakrájíme na kousky. |
4 | Jablka oloupeme, rozkrájíme na dílky a vykrojíme z nich jádřince. |
5 | Po 1 hodině dušení k masu přidáme nakrájená rajčata, houby a jablka, dochutíme pepřem a solí a dusíme ještě 15 minut. Poté omáčku znovu dochutíme a zjemníme přimícháním smetany. |
6 | Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou přelité omáčkou. |