Jednoduchý recept

Sirup z čerstvých malin

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 48902

Ingredience

1,5 kg Cukr krystal
15 g Kyselina citrónová
2 l Maliny

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 864kJ
48% Sacharidy 174 g
2% Tuky 1 g
0% Sodík 4 mg
4% Bílkoviny 2 g

Sirup z čerstvých malin postup přípravy receptu:

1

Zralé maliny přebereme, očistíme a rozmačkáme. Vložíme do větší sklenice nebo nerezové nádoby a necháme cca 2 dny kvasit při pokojové teplotě. Mezitím několikrát promícháme.

2

Poté směs prolisujeme a scedíme přes plátno do čisté nádoby. Cukr nasypeme do kastrolu, zalijeme trochou šťávy, zahříváme a mícháme, dokud se nerozpustí. Přivedeme k varu, přilijeme zbylou šťávu a za stálého míchání opět zahřejeme k bodu varu. Přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vzniklou na povrchu sebereme. Krátce povaříme, odstavíme, přecedíme přes plátno a po vychladnutí rozdělíme do sklenic.

3

Zavíčkujeme a uložíme na studeném a temném místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby kvašení - 2 dny. Recept je kalkulován na 1l malinové šťávy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept