Nevařený malinový sirup - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nevařený malinový sirup
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48904 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
1 kg | Cukr krystal |
1 kg | Maliny |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 38,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Maliny mají zadané všechny známé hodnoty.
Nevařený malinový sirup postup přípravy receptu:
1 | Zralé, ale ne příliš měkké maliny přebereme, očistíme a nasypeme do mísy. Přidáme cukr, promícháme a necháme 1-2 dny odstát, až se cukr zcela rozpustí. Poté směs necháme prokapat přes plátno do čistého hrnce. |
2 | Vzniklý sirup rozdělíme do lahví, zavíčkujeme a uložíme na suchém a tmavém místě. |
Poznámka
Maliny, které nám zůstanou na plátnu, můžeme zalít 2.5 dl vody, necháme odstát 2 dny, prolisujeme, přecedíme přes plátno, přidáme 500g cukru, necháme projít varem a rozdělíme do lahví. Zabalené do deky necháme vychladnout a získáme další sirup.