Kuře pečené na portském víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené na portském víně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48905 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 plátek | Anglická slanina |
4 ks | Kuřecí stehna |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Nové koření mleté |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 dl | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 179,4mg |
Draslík | 467,3mg |
Vláknina | 290,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Kuřecí stehna, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře pečené na portském víně postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Každé stehno pak ještě obalíme dvěma plátky slaniny, které připevníme párátky. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a stehna na něm opečeme z obou stran. Do pánve přilijeme portské víno a pomerančovou šťávu, přidáme nové koření, podle chuti pepř a sůl, vše promícháme a pod pokličkou na mírném ohni 30 až 40 minut dusíme. Během dušení stehna přeléváme výpekem, v případě potřeby přilijeme portské víno. |
3 | Vhodnou přílohu jsou vařené brambory nebo kdoule. |